Diensten

QS

QS

Het QS (Qualität und Sicherheit GmbH) certificaat is een waardevolle accreditatie die de normen van kwaliteit en voedselveiligheid vertegenwoordigt en zorgt voor transparantie traceerbaarheid gedurende de gehele productie- en distributieketen. Bij Normec Groen Agro Control begrijpen we het belang van deze certificering en helpen en ondersteunen klanten bij het behalen en behouden van het keurmerk.

Het QS is een Duits kwaliteitsborgingssysteem dat wordt toegepast in de voedselproductieketen, waaronder de tuinbouwsector. Het certificaat wordt erkend als een van de meeste vertrouwde standaarden in de voedingsindustrie binnen Europa. De QS-database is een belangrijk onderdeel van dit systeem en biedt informatie over de kwaliteit en veiligheid van verschillende producten, waaronder groenten, fruit en aardappelen.

QS in het kort
  • Waardevolle accreditatie voor kwaliteit en voedselveiligheid
  • Transparantie en traceerbaarheid in de productie- en distributieketen
  • Ondersteuning bij het behalen en behouden van het QS-certificaat
  • Toegang tot de QS-database voor informatie over productkwaliteit en veiligheid

1. Doel van de QS-database

De QS-database bevat gedetailleerde informatie over alle stappen van de productieketen, van boerderij tot supermarkt. Het hoofddoel is om transparantie te bieden en de traceerbaarheid van producten te waarborgen, zodat consumenten kunnen vertrouwen op de kwaliteit en veiligheid van voedselproducten.

2. Informatie in de QS-database

Kwaliteitsparameters: De database bevat gegevens over verschillende kwaliteitsparameters, zoals grootte, kleur, rijpheid, enzovoort, afhankelijk van het type product.

Veiligheidsinformatie: Het biedt informatie over voedselveiligheid, inclusief analyses van residuen van bestrijdingsmiddelen, microbiële besmettingen en andere potentiële risico’s.

Productiegegevens: De database bevat informatie over de productielocaties, -tijden, -methoden en alle stappen die worden genomen om de kwaliteit en veiligheid van producten te waarborgen.

Certificeringen: Het bevat informatie over certificeringen en nalevingsnormen waaraan producenten moeten voldoen, zoals GlobalGAP-certificeringen en andere branche-specifieke normen.

3. Gebruik van de QS-database

Producenten en leveranciers gebruiken de QS-database om te voldoen aan de vereisten van de voedselveiligheidsnormen en om hun producten te certificeren volgens de QS-standaard. Detailhandelaren en supermarkten maken gebruik van de database om de kwaliteit en veiligheid van de producten die ze verkopen te controleren en te waarborgen. Consumenten kunnen in sommige gevallen toegang hebben tot informatie uit de QS-database via QR-codes of andere traceerbaarheidsmechanismen op productverpakkingen, zodat ze de herkomst en veiligheid van producten kunnen controleren.

4. Voordelen van de QS-database

  • Verbeterde traceerbaarheid: De database maakt nauwkeurige traceerbaarheid van producten mogelijk, wat essentieel is in geval van voedselveiligheidsincidenten of recalls.
  • Verhoogd consumentenvertrouwen: Consumenten kunnen vertrouwen op de informatie in de database om te weten waar hun voedsel vandaan komt en hoe het is geproduceerd, wat het vertrouwen in voedselkwaliteit en -veiligheid vergroot.
  • Efficiënte kwaliteitscontrole: Producenten en leveranciers kunnen de gegevens in de database gebruiken om hun productieprocessen te optimaliseren en de kwaliteit van hun producten te verbeteren.

Kortom, de QS-database is een waardevol instrument voor producenten, leveranciers, detailhandelaren en consumenten in de voedselproductieketen, en draagt bij aan het waarborgen van de kwaliteit en veiligheid van voedselproducten.

Hoe kan Normec Groen Agro Control jou helpen?

Wij bieden een uitgebreide ondersteuning aan bedrijven die streven naar een QS-certificering. Onze teams begeleiden klanten door het gehele certificeringsproces, van initiële audit tot aanbevelingen voor verbetering. Met het behalen van het QS certificaat versterk je het vertrouwen van consumenten en handelspartners. Het certificaat bevestigt dat jouw producten voldoen aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid, traceerbaarheid en duurzaamheid.

Wil je meer informatie over de Skal Bio certificering en hoe Normec Groen Agro Control jou kan helpen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar voor jou.

Neem contact met ons op

Gerelateerde diensten