Analyselijsten

Normec Groen Agro Control beschikt over 3 verschillende laboratoria op 1 locatie. Hierdoor kun je bij ons terecht voor zowel chemische, organische, anorganische als microbiologische analyses. Hieronder vind je een lijst met de analyses die wij voor jou kunnen uitvoeren. Onze specialisten zijn voortdurend bezig met de ontwikkeling van nieuwe analysemethoden. Neem dus contact met ons op voor aanvullende mogelijkheden.

Het residu-lab van Normec Groen Agro Control is gespecialiseerd in de analyses op residuen van
bestrijdingsmiddelen. Door middel van onze geaccrediteerde (RvA, L335) multi-residu-screening kunnen we meer dan 700 actieve stoffen tegelijk detecteren. Naast deze screening voeren we ook specifieke analyses. In de onderstaande analyselijsten vind je welke actieve componenten wij analyseren in de verschillende matrices.

Analyselijsten Pesticiden

AGF

Op de analyselijst voor AGF vind je de componenten die wij analyseren in de standaard screening op residuen van gewasbeschermingsmiddelen. Deze screening bestaat uit twee analysemethodes: GC-MS/MS en LC-MS/MS. Op pagina 1 tot en met 3 vind je de componenten die volgens de GC-MS/MS – methode worden geanalyseerd. Daarna volgen de componenten die worden geanalyseerd volgens de LC-MS/MS- methode. Deze vind je terug op pagina 4 tot en met 6. Naast deze standaard screening voeren wij specifieke analyses uit (pagina 7 ). Deze analyses dienen apart van de screening te worden aangevraagd.

Babyvoeding

Op de analyselijst voor Babyvoeding worden de componenten vermeldt die worden geanalyseerd in de standaard screening op residuen van gewasbeschermingsmiddelen. Op het eerste gedeelte van deze lijst (pagina 1 t/m 3 ) worden de componenten vermeldt die worden geanalyseerd volgens de GC-MS/MS – methode. Daarna volgen de componenten die worden geanalyseerd volgens de LC-MS/MS- methode (pagina 4 t/m 6).

Gewas

Op de analyselijst voor Gewas worden de componenten vermeldt die worden geanalyseerd in de standaard screening op residuen van gewasbeschermingsmiddelen. Op het eerste gedeelte van deze lijst (pagina 1 t/m 3 ) worden de componenten vermeldt die worden geanalyseerd volgens de GC-MS/MS – methode. Daarna volgen de componenten die worden geanalyseerd volgens de LC-MS/MS – methode (pagina 4 t/m 6 ). De standaard screening kan worden uitgebreid met een screening op residuen van herbiciden (pagina 7 & 8) Naast deze standaard screening voeren wij specifieke analyses uit (pagina 9). Zowel de aanvullende herbicidenlijst als de specifieke analyses dien je apart aan te vragen.

Graan

Op de analyselijst voor Granen worden de componenten vermeldt die we analyseren in de standaard screening op residuen van gewasbeschermingsmiddelen. Op het eerste gedeelte van deze lijst (pagina 1 t/m 3) worden de componenten vermeldt die worden geanalyseerd volgens de GC-MS/MS – methode. Daarna volgen de componenten die worden geanalyseerd volgens de LC-MS/MS- methode (pagina 4 t/m 6). Naast deze standaard screening voeren wij specifieke analyses uit (pagina 7). Deze analyses dien je apart aan te vragen.

Grond en Substraten

Op de analyselijst voor grond en substraten worden de componenten vermeldt die we analyseren in de standaard screening op residuen van gewasbeschermingsmiddelen. Het eerste gedeelte van deze lijst (pagina 1-3) zijn de componenten die worden geanalyseerd volgens de GC-MS/MS – methode. Daarna volgen de componenten die we analyseren volgens de LC-MS/MS- methode op pagina 4-6. Indien gewenst kan er aanvullend worden geanalyseerd op herbiciden (pagina 7-8) of specifieke analyses zoals (pagina 9). Deze analyses dienen apart van de standaard screening te worden aangevraagd.