Diensten

SKAL bio

Skal Biocontrole

Skal Biocontrole is een Nederlandse organisatie die verantwoordelijk is voor het toezicht en de controle op de biologische landbouw en voedselproductie in Nederland. Bij Normec Groen Agro Control begrijpen we de groeiende vraag naar biologische producten en ondersteunen we onze klanten bij het behalen en behouden van dit belangrijke certificaat. Skal is door de Nederlandse overheid aangewezen als certificerende instantie voor de biologische sector en voert inspecties uit bij biologische bedrijven om te controleren of zij voldoen aan de geldende Europese en nationale wet- en regelgeving voor biologische productie.

SKAL Bio in het kort
  • Ondersteunt biologische bedrijven bij het behalen en behouden van certificering
  • Garandeert dat biologische boeren en producenten voldoen aan strikte Europese en nationale wet- en regelgeving

Wat zijn de voordelen van een Skal Bio certificaat?

1. Certificering van biologische producten:

Skal verstrekt certificaten aan biologische bedrijven die voldoen aan de eisen van de biologische regelgeving, waaronder boeren, telers, verwerkers, handelaren en importeurs. De certificering van Skal is een vereiste voor bedrijven die biologische producten willen produceren, verwerken, verpakken, verhandelen of importeren in Nederland.

2. Inspecties en controles:

Skal voert regelmatig inspecties en controles uit bij biologische bedrijven om te controleren of zij voldoen aan de biologische regelgeving. Deze inspecties omvatten onder andere controles op de naleving van de regels voor gewasbescherming, dierenwelzijn, genetische modificatie, traceerbaarheid en verpakking.

3. Toezicht op naleving:

Skal houdt toezicht op de naleving van biologische regelgeving door middel van steekproefsgewijze inspecties, audits en documentatiecontroles. Bedrijven die niet voldoen aan de eisen kunnen sancties krijgen, variërend van waarschuwingen tot boetes en intrekking van hun biologische certificering.

 

 

4. Bevordering van biologische landbouw:

Skal speelt een actieve rol bij het bevorderen van de biologische landbouw en voedselproductie in Nederland door middel van voorlichting, educatie en samenwerking met belanghebbenden in de sector. De certificering van Skal biedt consumenten de garantie dat biologische producten aan strikte normen voldoen wat betreft duurzaamheid, milieu, dierenwelzijn en gezondheid.

5. Internationale erkenning:

Skal is geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie (RvA) en erkend door de Europese Commissie, wat betekent dat de certificaten van Skal internationaal worden erkend en geaccepteerd. Hierdoor kunnen Nederlandse biologische bedrijven hun producten exporteren naar andere landen en profiteren van de groeiende internationale vraag naar biologische producten.

Hoe kan Normec Groen Agro Control jou helpen?

Bij Normec Groen Agro Control begrijpen we het belang van Skal Bio Certificering voor jouw bedrijf. Ons team van ervaren auditors staat klaar om jou te begeleiden bij elke stap van het certificeringsproces, van voorbereiding tot aan certificering en jaarlijkse audits.

Wil je meer informatie over de Skal Bio certificering en hoe Normec Groen Agro Control jou kan helpen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar voor jou.

Neem contact met ons op

Gerelateerde diensten