Diensten

Toxinen

Toxinen

Bij ons staat de veiligheid en kwaliteit van voedsel voorop. Daarom bieden we uitgebreide analyses om verschillende soorten toxines en verontreinigingen in AGF en andere tuinbouwproducten op te sporen en te identificeren. We geven je graag een aantal veelvoorkomende toxines waarop we testen:

Toxinen in het kort
  • Detectie van diverse toxines en verontreinigingen
  • Naleving van voedselveiligheidsnormen: Testen op pesticiden, mycotoxinen, zware metalen en meer

1. Pesticiden

Residuen van pesticiden kunnen aanwezig zijn op groenten en fruit. De pesticidetest richt zich op het detecteren van deze residuen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan wettelijke normen en veilig zijn voor consumptie.

2. Mycotoxinen

Sommige schimmels produceren giftige stoffen, bekend als mycotoxinen, die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Vooral bij opslag kunnen mycotoxinen zich ophopen in voedselproducten zoals granen, noten en gedroogd fruit.

3. Zware metalen

Testen op zware metalen, zoals lood, kwik en cadmium, is belangrijk om de voedselveiligheid te waarborgen. Deze metalen kunnen voorkomen als verontreinigingen in de bodem en kunnen zich ophopen in bepaalde gewassen.

4. Meststoffen en chemische verontreinigingen

Deze testen voeren we uit om de aanwezigheid van ongewenste chemische stoffen in de bodem, zoals overmatig gebruikte meststoffen of andere industriële verontreinigingen, te detecteren.

5. Allergenen

Tests worden uitgevoerd om voedselallergenen op te sporen, zoals gluten, noten, zuivel en andere allergenen. Dit is belangrijk voor mensen met voedselallergieën, omdat het hen helpt om voedingsmiddelen te vermijden die hun gezondheid kunnen schaden.

6. Bacteriële verontreinigingen

Contaminatie door pathogene bacteriën zoals E. coli, Salmonella en Listeria testen we zeer zorgvuldig om voedsel gerelateerde ziekten te voorkomen. We begrijpen de ernst van deze potentiële bedreigingen voor de volksgezondheid. Daarom bieden we geavanceerde analyses en testdiensten om de aanwezigheid van deze bacteriën in voedsel te detecteren en te identificeren

7. Toxines van schimmels

Naast mycotoxinen kunnen bepaalde schimmels ook andere toxines produceren die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. We begrijpen de diverse risico’s die schimmeltoxines met zich meebrengen voor voedsel en de volksgezondheid.

Bij Normec Groen Agro Control voeren we alle tests uit in overeenstemming met strikte normen en regelgeving om de veiligheid en kwaliteit van AGF en andere tuinbouwproducten te waarborgen. Ons ultieme doel is om ervoor te zorgen dat consumenten voedsel consumeren dat vrij is van schadelijke stoffen en veilig is voor consumptie. Met onze toegewijde inzet voor nauwkeurige analyses en naleving van voorschriften streven we ernaar om een betrouwbare partner te zijn in het beschermen van de volksgezondheid en het versterken van het vertrouwen in de voedselketen.

Wil je meer informatie over onze diensten op het gebied van toxinen? Of heb je een vraag?

Neem contact met ons op

Gerelateerde diensten