Diensten

Ziekten en plagen

Ziekten en plagen

Laat jouw gewas afwijkingen zien en kun je deze niet direct verklaren? Dan wil je graag weten of dit komt door een ziekteverwekker, een plaag of een gebrek aan voedingsstoffen. Onze diagnostiek service helpt jou bij het achterhalen van de oorzaak van het probleem. Normec Groen Agro Control detecteert de meest voorkomende ziekten en plagen, analyseert welke contaminanten zoals pesticiden in jouw gewas of eindproduct zitten en geeft je advies.

Ziekten en plagen in het kort
  • Detecteert ziekten, plagen en contaminanten in gewassen
  • Gebruik van gevoelige DNA-technologie voor nauwkeurige analyse
  • Verhoogt productiviteit en kwaliteit van gewassen

Waarom is diagnosticeren belangrijk?

  1. Snel en adequaat reageren op beginnende problemen
  2. Vergroten succeskans van biologische bestrijders
  3. Bevordering van duurzame teelt
  4. Internationale eisen en consumentenvertrouwen

DNA technologie

Wist je dat wij met gespecialiseerde DNA-technologieën jouw specifieke ziekten en plagen nog beter identificeren? Het unieke aan deze methode is de extreem hoge gevoeligheid. Met de DNA-technologie bepalen we hoeveel sporen van een mogelijke ziekteverwekker aanwezig is. Deze hoeveelheid zegt iets over de infectiedruk van een aanwezige ziekteverwekker. De resultaten helpen jou om heel gericht effectieve behandelings- of bestrijdingsmaatregelen te nemen.

Hoe kan Normec Groen Agro control jou helpen?

Normec Groen Agro Control is onder andere expert in het ontwikkelen en uitvoeren van het uitvoeren van residuanalyses op verschillende matrices. Denk daarbij aan planten, plantdelen, grond, AGF producten en water. Daarnaast hebben wij een team van experts en analyse methodes voor het analyseren van ziekten en plagen. Dankzij het gebruik van een adequate diagnostische benadering, verzamel je snel en accuraat informatie over de gezondheid van jouw gewassen, de aanwezigheid van ziekteverwekkers, plagen of residuen.

Wil je meer informatie over onze diensten op het gebied van ziekten en plagen? Of heb je een vraag? Neem contact op met Jan-Willem

Neem contact op

Gerelateerde diensten