Diensten

Grond en substraten

Grond en substraten

De vruchtbaarheid van jouw grond is van het grootste belang voor goede bedrijfsresultaten. Grondonderzoek helpt je met het behouden van de bodemvruchtbaarheid en het behalen van hoge opbrengsten van een kwalitatieve oogst. Normec Groen Agro Control helpt je met verschillende soorten landbouwkundig onderzoek. Onderzoek die jou helpt bij het verbeteren van opbrengsten, reduceren van onkosten maar ook bij het terugdringen van milieulasten.

Grond en substraten in het kort
  • Behoud van bodemvruchtbaarheid voor hoge opbrengsten
  • Verbetering van bedrijfsresultaten door gericht grondonderzoek
  • Reductie van kosten en milieulasten
  • Breed scala aan landbouwkundige onderzoeken voor verschillende sectoren

Algemeen grondonderzoek 

Bij ons kan je terecht voor grondonderzoek voor de akkerbouw, tuinbouw, vollegrondgroenteteelt, grasland, fruitteelt, groentetuin, siertuin, sportveld, gazon, paarden- en schapenwei. Voor een algemeen grondonderzoek meten we de volgende parameters: fosfaat, kalium, magnesium, natrium, stikstof, zwavel, pH, organische stof, afslibbaarheid, lutum en koolzure kalk. Daarnaast kun je extra analyses aanvragen zoals de sporenelementen: koper, mangaan, boor, zink, ijzer en molybdeen, de Cation Exchange Capacity (CEC) of een Spurway analyse. Door middel van het opdrachtformulier landbouwkundig onderzoek kun je de verschillende analyses aanvragen.

Fosfaatdifferentiatie en Derogatie

Ons laboratorium is geaccrediteerd voor de onderzoeken die nodig zijn voor derogatie en fosfaatdifferentiatie. Voor deze onderzoeken hebben we aanvullende informatie over jouw percelen nodig. Wij helpen je graag.

Grondmonsters opsturen of langsbrengen

Je kunt de grondmonster opsturen of brengen naar: 

Normec Groen Agro Control
Distributieweg 1
2645 EG Delfgauw 

Wil je meer informatie over onze diensten op het gebied van grond en substraten? Of heb je een vraag? Neem contact met ons op

Neem contact op

Gerelateerde diensten